Finn følelsen i bildet

Det knipses bilder som aldri før, og folk flest har bedre og bedre fotoutstyr. De fleste bildene som blir tatt blir tatt i en fei, før de lastes opp på sosiale medier.photographer

Bilder tar over kommunikasjonen

Å dele bilder har snart erstattet teksting og annen form for kommunikasjon. Vi trenger ikke lengre å skrive til eller ringe noen for å fortelle hva vi gjør og hvordan vi har det. Ved å sende et bilde av hvor vi er, forteller vi mottaker det meste av hva de trenger å vite. Sender noen et bilde fra stranden med noen palmer i bakgrunnen, så er det overflødig å skrive at de har det bra. Det er underforstått at det er dette budskapet de vil formidle, men det er allikevel ofte ganske intetsigende bilder. Bildene gjenspeiler kun de fysiske omgivelsene, men blir ofte tamme da det ikke er noen følelse i bildene.

Bilder er kunstverk

Det er ikke så lett å formidle en følelse i et bilde, da dette er en kunst i seg selv. En kunst som kun gode fotografer besitter. Noen mener at det er humøret ditt som er den avgjørende faktoren her, og det virker ganske logisk. Dersom du er litt nedenfor en dag, er det kanskje ikke den dagen du går og leter etter de mest sprudlende motivene, og det bør du nok heller ikke. Målet med et fotografi er ikke bare å formidle motivet, men det er også et utrykk fra deg som fotograf. Det er du som avgjør hvordan stemningen i bildet skal være, og det skinner ofte igjennom hva du føler akkurat der og da.La følelsene finne motivet for deg, og la de være en del av motivet.